2011. szeptember 12., hétfő

Valaki tudna segíteni?

Mivel Lelle szinte többet áll, mint ül, ezért szeretnénk szandált (bentre) venni neki!
Bár  rengeteget olvastam erről a témáról, mégsem tudok dönteni, hogy milyen márkát válasszak. Szívesen várnék tapasztalatokat!

2 megjegyzés:

Izabella:-Szabina es Julia írta...

Nem haragszok hogy nem vagyunk jelen a blogodba de azert meg is bennezel hozzank.Orulunk nektek,es koszi a kedves szavaidat.En a puha talpu , de csukot cipocsket ajanlanam es foleg legyen jo a sarkanal jo tartos hogy tartja a kis labukat ,bokajukat.puszika

Izabella:-Szabina es Julia írta...

Eddig úgy gondoltam, mert hát úgy hallottam és olvastam, hogy a mezítlábas járás és a puhatalpú cipő a legjobb és legegészségesebb. Nyugodt is voltam mert Eszti első 2 cipője egy Pediped puhatalpú és egy Clarks első lépés cipő volt, aminek szintén puha talpa volt és itthon mindig mezítláb volt vagy puhatalpú bőr kiscipőbe. Nyugodt voltam, hogy ez így jó. Na de, az egyig kedvenc bloggerinám blogja alapján lettem rá figyelmes, hogy Esztinek főleg a jobb lábán a lábujjacskája ( a kicsi és a mellette lévő) befelé dől és ez lehet a jele lúdtalpnak, bokasülyedésnek. Hát felbuzdulva, hogy kiderítsem a problémát csütörtökön hátamra vettem a lányzómat (maitai-al, amiben nem vittem már közel egy éve pocakosságom miatt )és lesétáltunk a gyerekorvoshoz. Na ez a háti hordozás mondhatni nem jött be neki és minden erejével ki akart mászni így félúttól a kezembe cipeltem őt, mert hát tud járni, de így is elkéstünk és az ő tempócskájába még mindig nem lennénk ott :) meghát fáradt is volt nagyon az egésznapos kerti játék/mászkálás után. Doki megerősítette a gyanúm, hogy kicsit befelé áll a bokája és adott beutalót az ortopédiára. Időpontot csak júli 20.-ra kaptunk Érdre (magyar eü., de ez még semmi, ortopéd klinikára októberre tudtak volna időpontot adni :-o) na addig nem vártam. utánaolvastam és sos cselekedtem. Mint kiderült: tényleg a legegészségesebb a mezítláb járkálás, DE CSAK természetes egyenletlen talajon mint a fű, homok, kő és otthon az egyenes terepen nem, sőt a lakásban is cipő kell, olyan ami tartja a bokát és a sarkánál van egy dőlése (supinált) ami egyenesen tartja és így nem alakul ki lúdtalp, bokasülyedés. Eddig nem is hallottam ilyenről sajnos. Szóval ezeket a supinált bőr cipellőket ajánlják az ortopédusok megelőzésnek és kezelésnek is.

A kertbe pedig a puhatalpú bőrtutyiba rohangálhat. Ezek a SUPY cipők lehet nem olyan dizájnosak, de nagyon szépek, jó minőségű bőrből vannak, de a lényeg hogy egészségesek, és valahogy cuki is hogy olyan klasszikus gyerekcipő kinézetűek. (Dr. Leo, Salus, supi+ is még ilyen, de nekem a Supy az szupi :) ) Megelőzésre is van, szóval a kezdetektől az ilyen cipőket ajánlják a szakik, úgyhogy Mimi is ilyet kap majd!

kaptam egy ilyen blogbejegyzest valakinel