2011. szeptember 27., kedd

Éppen ma nyolc hónaposak

Kisvacakok szundiznak, nem tudom meddig, így gyorsan írok pár sort! :)
Nagyon jó idő van, imádom ezt az őszi napsütést! Mivel hétvégén is ilyen szuper idő volt, elmentünk sétálni a Majláthi tóhoz, utána pedig Barátnőméknél, Ritáéknál vendégeskedtünk. Vagyis úgy indult a dolog, hogy csengessünk be, köszönjünk nekik, ha már arra járunk- de persze hozzájuk nem lehet csak úgy becsengetni, aztán elmenni, így ottmaradtunk picit, ami nagyon jó volt, végre nem csak otthon lenni...... :) (ezt persze nem panaszként írtam).
Lányok nagyon ügyesek, élvezzük ezt az időszakot, nagyon lehet Őket dögönyözni. :)
Lelle profira fejlesztette mászótudását, már bejárja az egész szobát. Amint talál valahol kapaszkodót, egyből feláll. Ha énekelek, vagy hall valami zenét rugózik is. Szépen le is tud ülni, amit hosszasan gyakorolt. :) Terpeszbe áll, kidugja a popsiját és óvatosan lehuppan. Vele igazából nem is tudok játszani, mert minden idejét az köti le, hogy mindenbe kapaszkodik (hajunkba, orrunkba, Maja vállába, stb.) és feláll. Szépen megérti, ha valamire azt mondjuk, hogy nem. Még mindig nagyon bújós kislány. Amíg Apa Maját fürdeti, fekszünk az ágyon összebújva és nevetgélünk.
Most nagyon apás lett. Ha meglátja, gyorsan odamászik hozzá. :)
Folyt. köv., valaki beszélget..... :)
Most tudom folytatni! :)
Kicsi Majácskám is nagyon bújós lett. Ha meglát, egyből "szalad" hozzám. Ő is feláll az ágyába vagy a kezembe kapaszkodva, viszont máshol még nem próbálkozott. Kúszik szépen, viszont mászni nem akar. Megtesz egy- két lépést mászva, de aztán meggondolja magát és vagy kúszva folytatja az útját vagy pedig leül. Szerintem Ő ki fogja hagyni a mászást.Viszont nagyon finom mozdulatokra képes a kezeivel. Ha talál egy hajszálat, percekig el tud vele játszani. :) Van egy kedvenc könyvük, amiben csak nagy képek vannak, szöveg nincs. Az egyik oldalon egy kutya van lefényképezve. Imádja ezt a képet, nagyokat vigyorog rá.

Az étvágyuk szerencsére nagyon jó! Nemrég megkóstolták a kölesgolyót, amit pici darabokra szedtem szét, ma pedig babakekszet ettek, szintén pici darabokban. Először egy egészet adtam a kezükbe, viszont mikor már átcsócsálták elég nagy darabokra estek szét. Nagyon ízlett Nekik, Lellus sírt, amikor elfogyott. :)

Volt kb. két hét, amikor elég rosszak voltak az éjszakák. Levivel úgy néztünk ki, mint a zombik. Hiába, nem szoktunk mi ehhez, nagyon korán elkényeztettek minket a lányok az átaludt éjszakákkal. :)
Na meg kipróbáltuk az " Aludj jól, Gyermekem!"- módszert, hogy egyedül az ágyikójukban aludjanak el. Első délután sírtak picit, de elaludtak. Másnap délelőtt kb. öt perc múlva már szunyáltak, délután nem igazán ment az elalvás, nagyon sírtak. Aztán ma délelőtt is nagyon sírtak, így végül a babakocsiban aludtak el. Nem tudom, nekem nem éri meg az, hogy a sírástól kifulladva aludjanak el, így azt hiszem pihentetjük ezt a témát....

Rengeteget lefetyelnek, legtöbbször a bábábá, jajajaj, teee, gájgáj megy és utánozzák a grimaszainkat.
Nagyon örülnek egymásnak. Többször volt, hogy játék közben észre vették egymást, Lellus odamászott Majához, nevettek, összedugták a fejüket és játszottak tovább. Persze szeretik egymás kezéből is elvenni a dolgokat, még akkor is, ha az ugyanolyan, mint ami náluk van. :)
Édesek! Életünk értelmei, nagyon SZERETJÜK ŐKET!!!!!!

7 megjegyzés:

Anna írta...

Boldog hófordulót a Csajsziknak! :)

Izabella:-Szabina es Julia írta...

Ngayon boldog 8-dik honapfordulot a kis szepsegeknek,varjuk az ugyes csajszikrol abeszamolot tovabb...

Ewus írta...

Millió puszink a 8 hónaposoknak :)

Vivien írta...

Szia Erika,

boldog hófordulót a Lányoknak, és köszönöm a kedves szavaidat a blogban. Az az igazság, h mi kaptuk az autósüléseket, szintén ikerpártól, így nem igazán tudok Neked ötletet adni. :( Az egyik chicco, a másik nem tudom milyen márkájú most hirtelen, de az jobbnak tűnik így elsőre. van fejtámasza is, állítható magasságú, ami nagyon jól jön. Mi a Lányok egy éves szülinapján próbáltuk ki először, ugyan még nagy volt, de a hordozó meg már kicsi.

Holnap megnézem ennek a számomra jobbiknak a márkáját, jó? Mondjuk a chicco-t meg jobban fel lehet dönteni, amikor alszik benne a Kincső. Háát, szerintem tökéleteset nem fogsz találni, és ha nem vagytok válogatósok, lehet, h jobban jártok egy használttal. A huzatot ki lehet mosni, és mégsem kerül (duplán) annyiba.

Holnap még jelentkezem. :)

Anna írta...

Jaj, de ééédik lehetnek ahogy megszeretgetik egymást! :)
És csak egy ötlet rágcsálnivalóra: nálunk bioboltban lehet kapni kukorica-burgonya, illetve rizspehelyből készült golyókat is, és ezek azért nagyon jók, mert sokkal kissebbek mint a kölesgolyó, és hamarabb is olvad a szájukban, így könnyen meg tudják enni. Nekem mindkét lány szívesen eszegeti. :)

Vivien írta...

Szia Erika, a másik is chicco. :) De az más fajta. Annak van fejtámasza - lehet, h a másiknak is volt, csak mire hozzánk került, addigra elrongyolódott. Szerintem ez mindenképpen hasznos, ahogy ma is láttam Zsófit aludni, jól jön ez a fejtámasz. Az is jó, ha eléggé fel lehet emelni alvó pózba, más ötletem nincs. Gondolom mindnek lehet a biztonsági övét állítani, így az kilőve.

Remélem, sikerül megfelelőt választani! :)

Izabella:-Szabina es Julia írta...

Majusrol is nagyon szepeket irtal, nagyon ugyes kislanyok.

Amit irtal nekem ahhoz hozzaszolva,az en velemenyem is az hogy tul sokat kovetelnek, Szabina most kozepsos, kis csoportba kell ismerjek a szamokat 1-3-ig es kell is tudjak folismerni oket, most kozepcsoportba allitolag 1-6 kell tudjak a szamokat folismerni es folszamolni 10-ig,na de Szabina mar 20-ig folszamol,sot angolul is 12-ig.A szinezes is megy neki nagyon is, de szerintem kis csoportba nem vizfestekkel kenne kezdjek,hanem azzal hogy hogyan fogjak a ceruzat stb.
Ngayon sokat kovetelnek, hat honnan tudja az a majdnem 3 eves kiscsoportba hogy melyik a vadallat es melyik a haziallat, de azt se mondja nekem senki hogy Szabina nem ismeri a haziallatokat,mert az nem igaz.A vadallatokat nem is ketlen hogy nem ismeri mind de a hazi allatokat azokat igen.
Meg a jarmuveket is jol megcsinalta azokat is tudja melyik megy vizen,melyik levegobe es melyik szarazfoldon.
Szerintem sokkal tobbet tudnak a gyerekek mint ahogy gondolnak, csak esetleg ott vissza huzodotabbak es nem olyan batrak kimutatni hogy mit is tudnak valojaban.puszika