2011. november 27., vasárnap

10 hónapos Babáim vannak :)

Nincsen semmi különösebb oka, hogy nem vezettem a blogot mostanában, csak a lustaságom. Pedig szerencsére zajlik az élet mifelénk. :)
Pindurkáim nőnek, növögetnek, tiszta lefetyék lettek. Az első szavuk -ami már tartalommal is bír- mi más, mint APAAAAA. :) Ez igazából úgy hangzik, hogy az első A hangot elnyelik, vagy sokszor suttogják, de formálják a szájukkal, mi pedig a Pa-t halljuk. De rengeteg szótagot, rövid szavakat tudnak utánozni, amelyek főként  hangutánzó szavak: pl. háp, bumm, stb. Aztán értik és mondják, hogy "nemnem". Általában.... :)
Majácska gyönyörűen mondja az órára, hogy "titta", néha pedig "tittatta".
Lellus az ételre azt mondja, hogy "mamm". :)
Integetnek és mondják, hogy pápá, de mondják még a mamát is, ami még nem mindig a szó szoros értelmét jelenti. :)
Majácska mutatja a kezével, hogy gyere. Lelluska pedig "tapsol" a Süti, sütire úgy, hogy az egyik keze ökölben van, a másik tenyere nyitott. Csip, csip, csókázni ügyesen tudnak úgy, hogy összefogják a két kis kezüket és föl, le lóbálják. :)

Lellus nagyon apás lett, ha csak teheti, "lóg" az apukáján, aminek Levi persze örül. Egyébként pedig elég erősen fejezi ki nem tetszését  sok mindennel kapcsolatban, mint például öltözés, vetkőzés, törölközés, szájtörölgetés, pelenkacsere, stb. :)) Zenére, énekszóra rugózik, dülöngél.Kezd mutogatni tárgyakra félig hajlított mutatóujjal. Meg tudnám zabálni!!!! Nagyon szeret bújócskázni, vagyis inkább keresni. Szépen visszagurítja a labdát. Pont kilenc hónapos volt, mikor egyedül megállt. Nagy mozgásokban még mindig Ő jár előrébb. Rengeteget mozog.
Van 4 fogacskája és gyönyörűen pelyhedzik a haja is. :) Végre... :)
Szeret enni, igazából nincs is olyan, amit ne enne meg...ez sokszor a szöszökre is vonatkozik.
Imádni való, huncut kis vigyorka!

Maja pedig mostanában bújós lett. Játszik, aztán gondol egyet, odamászik hozzám, bújik és játszik tovább. Egyébként, ha egyik Csipet bújik, akkor jön a másik is, nehogy lemaradjon. Olyan jó!!!! :)
Majácska a kisebb mozgásokban jár előrébb: egymásba teszi a műanyag poharakat, a toronyra próbál Ő is tenni elemet, mutatóujjával nyomkodja a gombokat. Hosszú percekig képes egy valamivel eljátszani. Rámutat dolgokra, ha megkérdezzük, hogy hol van.Ő is visszagurítja a labdát. Nagyon türelmes Kislány, igazából csak a sapka miatt elégedetlenkedik.  Ő is megáll pár másodpercig egyedül.
Naggggyon szereti a pocakját, ami látszik is rajta, combija még egyszer olyan vastag, mint Lelluskáé. :)
6 fogacskája van és nem fél használni...Ezt a rajtam lévő kék, zöld foltok bizonyítják. :)
Édes, bújós Kincsem! Imádom!

Amit majdnem elfelejtettem, hogy már több, mint egy hónapja nem szopiznak, ha jól emlékszem Lellus névnapján szopiztak utoljára. Engem azért ez picit megviselt, mert akárhogy is, vége ennek a korszaknak is... :(
Most pedig készülünk az első karácsonyunkra! Kíváncsi leszek, milyen lesz. Vajon visszajön a régi karácsonyi hangulat? Olyan jó lenne....

2 megjegyzés:

Ewus írta...

Nagyon Boldog Hófordulót a kis Drágáknak!
Millió puszim Nektek......

Izabella:-Szabina es Julia írta...

Nagyon jo kis jelemzest irtal a lanyokrol,edesek lehetnek.Hamarosan benem all a szajuk,es szaladgalhatsz utanuk.Biztos hangulatos elso karacsonyotok lesz.puszi